Glutenfritt |
Denna gång har jag gjort en fusktosca-kaka.
Full med socker, smör och kakao men ack så goooood !
4 ägg
345 g strösocker (c:a 4 dl)
230 g glutenfri mjöl/mix (c:a 3 dl) Tog Semper
8 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
175 g smält smör
Fusktoscan
75 g smält smör
175 g (c:a 2 dl) strösocker
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
250 g kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och låt svalna. Ha i alla torra ingredienser och vispa och ha sedan i smöret och blanda ordentligt med vispen. Grädda i långpanna (jag hade det i en form på 25 x 35 cm). Grädda 15 minuter nedre delen av ugn i 175 C. Ta ut den och ha över kokossmeten och in i ugn direkt igen. Grädda c:a 8-10 minuter, ska bli gyllenbrun. Till fusktoscan så smälter du smöret och blanda sedan i alla ingredienser i samma kastrull och kokar ihop den under nån minut under omrörning. Du hinner göra den medans den andra är i ugnen om du gör toscan direkt efter att du har satt in den.
Ha en mysig första advent !
Kram Madde
Klart man måste unna sig lite onyttigheter ibland! Kakan ser jättegod ut!
SvaraRaderaJavisst är det så ! Den blev väldans god :) Kram Madde
SvaraRadera