lördag 10 december 2011

Chokladkakor


GLUTENFRITT

Små söta godingar som är lätta att göra !

85 g bovetemjöl
75 g rismjöl
65 g majsmjöl
1/2 dl kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
85 g strösocker
1 äggula

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Blanda alla torra ingredienser, skär smöret i tärningar och blanda ner det i det torra ihop med äggulan. Forma degen till 2 rullar och låt den ligga kallt i minst  2 timmar i kylen. Skär rullarna i skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 150 C i c:a 15-20 minuter.

Trevlig helg !
Kram Madde

2 kommentarer:

  1. Ser helt perfekta ut! Det gick bra utan husk?

    SvaraRadera
  2. Dom blev smaskiga ! Dom t.o.m höll formen när man tog i dem, å ingen husk !!!
    God jul !

    SvaraRadera