söndag 18 december 2011

Dumlekakor

Hejsan !
Den här gången gjorde jag glutenfria Dumlekakor med Noblesse ovanpå.
Jättesmarrigt och snabbt gjort.
Du kan ta vilken chokladbit som helst och lägga i smeten om du ej är förtjust i Dumle.
Jag har själv länge tänkt att jag ska göra på Plopp eller Center men det har ej blivit av, kanske nästa gång....


Du tar:
200 g mjukt smör
70 g  strösocker  (c:a 3/4 dl)
260 g glutenfri mjöl/mix (c:a 4,5 dl) + lite till att rulla kakorna i.  Använde Finax glutenfria
1 tsk vaniljsocker (behövs ej om du inte vill)
1 litet ägg
+ Dumlekolor och 1 förpackning Noblesse

Å så här gör du...
Blanda alla ingredienserna, rulla 25 bollar av degen. Lägg dom i aluminiumformar och tryck ner en halv Dumlekola i mitten av bollen. Grädda i c:a 10 minuter i 175 C. Lägg på en Noblesse direkt när de tagits ut. Sätt in i kyl när de har svalnat. Går kalasbra att frysa !

Ha en härlig jul !
Kramar Madde


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Såg att du inte använder något bakpulver som det är i andra dumlekakor-recept. Fungerar det lika bra utan?

    MVH Sara

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag använder inte bakpulver här för jag vill ha en mer kompakt kaka.
    Du får testa dig fram med eller utan och se vad du gillar, men jag tycker det funkar!

    Vänliga hälsningar
    Madde

    SvaraRadera