torsdag 14 april 2011

Hallongrottor Del 1, Raspberry stash


GLUTENFRITT
GLUTEN FREE

250 g smör, rumstempererat
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
5 dl glutenfritt mjöl/mix   + lite att rulla kakorna i
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
50 g finhackad vit choklad

hallonsylt till fyllning

Blanda samman alla torra ingredienser och blanda väl. Tillsätt smör, ägg och choklad och blanda noga. Det blir lite kletig deg. Ta lite glutenfritt mjöl på händerna och forma till bollar som du lägger i formar. Platta till dem bara yttepytte lite och tryck ner fingret i mitten så att det blir en grop i dem.
Fyll gropen med hallonsylt, grädda dem i mitten av ugnen i 175 C i ca 15 minuter.
Innan ni hugger in på dem så låt dom svalna ordentligt  : )
Jag har ett till supergott recept med hallongrottor och nån annan ingrediens i dem så jag återkommer med ytterligare ett recept längre fram....

Kram Madde

250 g butter, room temperatured
140 g sugar
80 g potato flour
300 g gluten free mix/flour
1 teaspoon of vanilla sugar
1 teaspoon of baking powder
1 egg
50 g finely chopped white chocolate

raspberry jam for filling

Mix all the dry ingredients well, add the butter, egg and chocolate and then blend well again. The dough becomes a bit sticky. Take some gluten free mix/flour on your hands and shape the cookies into balls and put them in baking cases. Flatten them a bit, take your finger and make a hole in the middle of them and fill the hole with raspberry jam. Bakes in the middle of the oven , 175 C, for about 15 minutes.
Let them get cold before you enjoy them : )

Hugs Madde


3 kommentarer:

  1. Spännande med vit choklad i!! Måste jag testa, hallongrottor är en av våra favoriter här hemma :)

    SvaraRadera
  2. Ja, dom är jättegoda ! Och snabba att göra, det gillar jag :O)

    SvaraRadera