GLUTENFRITT |
Jag har haft ont i nacken och skuldror (har 2 whiplash så det kommer lite då och då ) och därför inte umgåtts så mycket med datorn som jag önskar !
Har gjort Katalaner och degen höll otroligt bra, knappt man tror det är sant !
Du behöver;
60 g maizena majsstärkelse
90 g glutenfri mix
40 g socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
180 g socker
200 g cocosflingor
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 äggvita
30 g maizena
Blanda det glutenfria mjölet, sockret, smöret och äggulan till en deg. Blir den för kladdig så tillsätt mer glutenfritt mjöl/mix tills du tycker den är ok att arbeta med.
Låt den ligga i plastfolie i kylen en timme.
Förbered fyllningen (låt den stå och svälla under tiden) med att vispa upp äggen, äggvitan och sockret (båda sorterna) till en pösig smet. Blanda i cocosen och maizena.
Klä aluminiumformar (eller andra rostfria men smörj med smör först) med degen.
Klicka i fyllningen och grädda i nedre delen utav ugnen i 200 C c:a 10-15 minuter beroende på hur stora/små du gör dem.
Medans dom kallnar så fixa kaffet eller teet och hugg in när dom har "ät-temperatur".
Sikta gärna lite florsocker över. Det går kalasbra att frysa dem.
Ha en härlig helg och hoppas att vi får se solen !!!
Kram Madde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar