tisdag 17 maj 2011

Russinkakor, Raisin cookies

GLUTENFRITT
GLUTEN FREE
Kakor som det går snabbt att röra ihop och sedan låta ligga i frysen i 3-4 timmar innan du gräddar dem. Dom håller t.o.m ihop när man tar i dem !

200 g smör, mjukt
130 g farin socker eller vanligt
1 tsk vaniljsocker
300 g glutenfri mix/mjöl
90 g russin (c:a 1,5 dl)

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölet och blanda i russinen. Rulla ihop till 2-3 rullar (i bakplåtspapper) som du lägger i frysen i 3-4 timmar innan du gräddar dem.
Ta upp rullarna ur frysen och skär dem i bitar (är väldigt hårda så de låt dom tina  lite innan du skär upp dem)  och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C c:a 15 minuter beroende på hur tjocka skivor du har skurit. Jag fick 30 st kakor.

You need this for 30 cookies;
200 g butter, room temperature
130 g sugar or brown sugar
1 teaspoon of
vanilla sugar
300 g  gluten-free mix/flour
90 g of raisins

Stir butter, sugar and vanilla sugar. Add the gluten-free mix/flour and raisins and blend it all.  Split the dough into 2-3 pieces and roll them to chubby rolls. Wrap them up into plastic sheeting or oven paper and put them in the freezer for about 3-4 hours before you bake them.
Take them from the freezer and let them thaw a bit before cutting them (rollers are very hard) and cut them big .
Lay them on a baking plate with oven paper on. Bake them for about 15 minutes (dependeing on how big they are) in 175 C.

Kramar/ Hugs Madde

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm...... dom verkar jätte goda, dom måste jag testa att göra någon dag men ska nog byta ut russina till hackad choklad istället eftersom jag inte är någon russinälskare / Pernilla

    SvaraRadera
  2. Mmmmm...chokladbitar i kakor är finemang !!! Trevlig helg !
    Kram Madde

    SvaraRadera