GLUTENFRITT GLUTEN FREE |
Kakor som det går snabbt att röra ihop och sedan låta ligga i frysen i 3-4 timmar innan du gräddar dem. Dom håller t.o.m ihop när man tar i dem !
200 g smör, mjukt
130 g farin socker eller vanligt
1 tsk vaniljsocker
300 g glutenfri mix/mjöl
90 g russin (c:a 1,5 dl)
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölet och blanda i russinen. Rulla ihop till 2-3 rullar (i bakplåtspapper) som du lägger i frysen i 3-4 timmar innan du gräddar dem.
Ta upp rullarna ur frysen och skär dem i bitar (är väldigt hårda så de låt dom tina lite innan du skär upp dem) och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C c:a 15 minuter beroende på hur tjocka skivor du har skurit. Jag fick 30 st kakor.
You need this for 30 cookies;
200 g butter, room temperature
130 g sugar or brown sugar
1 teaspoon of
vanilla sugar
300 g gluten-free mix/flour
90 g of raisins
Stir butter, sugar and vanilla sugar. Add the gluten-free mix/flour and raisins and blend it all. Split the dough into 2-3 pieces and roll them to chubby rolls. Wrap them up into plastic sheeting or oven paper and put them in the freezer for about 3-4 hours before you bake them.
Take them from the freezer and let them thaw a bit before cutting them (rollers are very hard) and cut them big .
Lay them on a baking plate with oven paper on. Bake them for about 15 minutes (dependeing on how big they are) in 175 C.
Kramar/ Hugs Madde
Mmmmmm...... dom verkar jätte goda, dom måste jag testa att göra någon dag men ska nog byta ut russina till hackad choklad istället eftersom jag inte är någon russinälskare / Pernilla
SvaraRaderaMmmmm...chokladbitar i kakor är finemang !!! Trevlig helg !
SvaraRaderaKram Madde