tisdag 21 juni 2011

Allans saffransskorpor


Igår kväll så bakade dottern och jag dessa urmumsiga skorpor som är spröda och smarriga.

100 g smör
1 påse saffran (0,5 g)
3 ägg
150 g socker
410 g glutenfritt mjöl/mix
1,5 tsk bakpulver
råsocker

Smält smöret tillsammans med saffran. Blanda alla torra ingredienser och häll över smöret och rör. Blanda i äggen till sist.
Forma degen till 3 längder, lägg dem på en plåt och strö över råsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 175 C c:a 15-20 minuter.
Ta ut dem (stäng av ugnen) och skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Kör in plåten med skorporna i ugnen igen och låt dem torka över natten i eftervärmen.
Smaskens !
Trevlig midsommar på er !!!
Kram Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar