Då kör jag med havregryn igen. Som ni förstår så gillar jag verkligen det !
125 gr rumsvarmt smör
1, 5 dl socker
1, 5 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mix
5 dl Sempers havregryn för glutenintoleranta
1 tsk bakpulver
200 gr mörk choklad
Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i matberedare eller bunke. Rör om så allt blandas väl. Ha i smör, ägg och grovhackad choklad och blanda ordentligt. Dela smeten i 2-3 delar, rulla delarna till knubbiga rullar och slå in dom i folie (jag brukar använda bakplåtspapper) och lägg dem i frysen minst ett par timmar. Jag brukar göra degen på kvällen och ha den i frysen över natten, tycker dom "uppför"sej bättre då ! Sätt ugnen på 175 C, ta fram rullarna och skär dem frysta i 1/2 - 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspappersklädda (puh, långt ord...) plåtar, grädda mitt i ugn c:a 10-12 minuter.
Jag har inte bestämt än vad jag ska baka nästa vecka, det borde väl kanske vara något utan havregryn ... men man kan aldrig vara säker !
Ha en härlig helg !
Kram Madde
CHOCOLATECOOKIES
Once again I make cookies with oat flakes, as you might already know - I do love it !!!
125 grammes butter, softened
110 grammes sugar
110 brown sugar
2 eggs
2 teaspoons of vanilla sugar
200 grammes glutenfree mix
160 grammes oat flakes, gluten free
1 teaspoon bakingpowder
200 grammes dark chocolate
Mix all dry ingredients except the chocolate, mix well. Add the butter, eggs and the choped chocolate, mix well again. Divide the paste into 2-3 parts. Roll them to chubby rolls and wrap them up into plastic sheeting (I actually use oven paper) and put them in the freezer for at least 2 hours ( I always have them in the freezer over the night - I think they gets better then). Take the rolls out of the freezer, cut them big (and frozen) 1/2 - 1 cm.
Lay them on a baking plate with oven paper on, bake in the middle of the oven (175 C) for about 10-12 minutes.
I haven´t decided yet what I will bake next week - but it will probably be something whitout oat flakes... But one can`t be sure !
Have a nice weekend :)
Hugs Madde xxx
Smarrigt med chokladkakor!! Har inte bakat så mycket småkakor, blir alltid så besviken när de flyter ut och blir för platta. Men men skam den som ger sig :)
SvaraRaderaDina blev ju riktigt tjocka och fina!! Det kanske är frysningen som ät tricket? :)
Ja, jag blev förvånad första gången jag gjorde dom över att dom inte blev så platta. Dom håller t.o.m formen när man tar i dom !!! Jag tror också att frysningen är tricket ! Ha en härlig lördag :)
SvaraRaderaKram Madde