torsdag 3 februari 2011

Bregottkakor

Dessa kakor rör du ihop snabbt och är som allt annat kaloririkt - jättegoda !!!

1 liten grön Bregott (300 gr)
1 1/2 dl socker
2 dl maizena
3 dl glutenfritt mjöl/mix
1 tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser väl och rör i rumstempererat Bregott, blanda ordentligt.
Degen blir lite kladdig.
Lägg  1 rågad  tesked i muffinsformarna och grädda i nedre delen av  ugnen, 125 C i c:a 25-30 minuter.
Det blir mellan 35 - 40 st kakor.

Kramar Madde

Buttercookies

300 grammes butter
135 grammes sugar
130 grammes corn flour
190 grammes glutenfree flour
1 teaspoon baking powder

Mix all the dry ingridients and stir down the butter which has a room temperature.Mix well.
The paste is doughy. Put 1 large teaspoon of paste in baking cases (you´ll get 35-40 cookies).
Bake them in the lower part of the oven, 125 C for about 25-30 minutes.


Hugs Madde xxx

2 kommentarer:

  1. Mums !! ...och jag som håller på att vänja mig av med socker nu ! :0(
    Men jag ska göra dom andra med havregryn igen sen när familjen kommer på besök ! :0)
    Ha det gott ! Kraam , Helen

    SvaraRadera
  2. Kul med ett sånt lätt och snabbakat recept. Perfekt om man skulle få fikagäster lite oväntat sådär :)

    SvaraRadera