Denna deg kan du kavla och dom blir mjuka å goa´.
2 1/2 dl glutenfri havregryn (Semper)
5 dl mjölk
150 gr smör eller margarin
1 tsk salt
1 pkt jäst
3/4 dl socker
2 rågade msk kesella
nästan 11 dl glutenfri mjölmix
Låt havregrynen svälla i mjölken i 1-2 timmar. Sedan smälter du smöret och ha i havregrynsblandningen så att allt blir fingervarmt (37 C). Lös upp jästen i en liten del utav vätskan och blanda ut ordentligt.
Ha i all vätska + socker, salt & kesella. Blanda i det glutenfria mjölet efterhand tills du får vad du tycker, en bra deg. För mej gick det åt nästan 11 dl. Låt degen jäsa i 30 minuter,sedan ta upp den och kavla ut till den tjocklek du vill ha - ta ut tekakorna med en rund form ex.vis plastmugg el.dyl.
Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och lät jäsa i 30 minuter. Nagga dem innan jäsning. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 C i c:a 12-15 minuter.
Ha en härlig onsdagskväll !!
Kram Madde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar