torsdag 13 januari 2011

Snabba, krispiga kakor

Det här mina kära läsare, är kakvärldens svar på Gevalia.
Dessa kakor fixar du snabbt till vid oväntat besök !
Det är bara att röra ihop dem i en kastrull och sedan grädda dem - SO EASY : D
Om du (som är glutenintolerant) får äta havregryn så testa detta recept.

1 hg smält smör
2 dl kokosflingor
2 dl havregryn (Sempers glutenfria havregryn)
1 hg socker eller råsocker

Smält smöret i kastrull  och blanda sedan i alla de andra ingredienserna,
rör ordentligt så allt blandas och skeda upp i muffinsformar.
(Jag fick ett gäng på 15 st krispiga kakor.)
Sätt in dom i nedre delen av ugnen 150-175 C (beroende på ugn). Det ska börja bubbla i dem och när det gör det så låt det bubbla lite till sen tar du ut dem.
Det tar c:a 10-15 minuter beroende på temperatur.
Låt dem svala å sen - NJUT !
Kramar Madde

Quikly, crispy cookie
100 grammes butter
 75 grammes shredded coconut
 65 grammes oat flakes (gluten-free, if you are allowed to eat it)
100 grammes sugar


Melt down the butter in a saucepan. Add oats, sugar & shredded coconut and stir it together.
Place the mix into 15 forms and put them in the oven (the lower part). They are done when the cookies starts  bubbling and then just let them bubble a few times more.    It takes about 10-15 minutes, depending  the oventemperature which shuld be 150 C or 175 C, also depending on the oven !                                                                                                                                                                                                                                                    
Let them get cold and then - ENJOY !!!
Hugs Madde xxx

1 kommentar:

  1. Mums !
    dom ska jag nog testa !!
    Kolla in min blogg. Bilder från stora-rummet.
    Ha en fin helg !!
    Hörs ! Kram , Helen :0)

    SvaraRadera