tisdag 11 januari 2011

Smarrigaste sockerkakan !

Det här receptet kommer ifrån min farmor och det är verkligen värt att prova det ! Den är sååå smarrig !

Du behöver:   3 ägg
                            3 dl socker
                            1 dl kokande vatten
                  c:a 3,5 dl glutenfritt mjöl  (3 dl vanligt  mjöl om du ej
                               behöver göra den glutenfri)          
                         1,5 tsk bakpulver
    
Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i det kokande vattnet. Vispa det igen och ha i mjöl + bakpulver. Låt det stå och "svälla" i c:a 5 minuter , vispa igen och kolla om du behöver ta mer gf mjöl.
Smörj och bröa´ en sockerkaksform, in i ugnen i 175 grader i c:a 30- 45 minuter (beroende på ugn).
(Jag råkade ha den i ugnen längre och brände den ... inte att rekommendera! Ibland glömmer man saker och ting både på spisen och i ugnen och man blir så trött på sej själv då, SUCK.)
Låt kakan svalna.

Koka ihop     1 dl mjölk
                          1 hg smör
                          4 tsk vaniljsocker  i ett par minuter, låt svalna lite.

Dela sockerkakan i 2 delar och bred (eller rättare sagt: häll) fyllningen på varsin del och sätt ihop dem sen och fikastunden är räddad ; D
Kram Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar