Det här receptet kommer ifrån min farmor och det är verkligen värt att prova det ! Den är sååå smarrig !
Du behöver: 3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
c:a 3,5 dl glutenfritt mjöl (3 dl vanligt mjöl om du ej
behöver göra den glutenfri)
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i det kokande vattnet. Vispa det igen och ha i mjöl + bakpulver. Låt det stå och "svälla" i c:a 5 minuter , vispa igen och kolla om du behöver ta mer gf mjöl.
Smörj och bröa´ en sockerkaksform, in i ugnen i 175 grader i c:a 30- 45 minuter (beroende på ugn).
(Jag råkade ha den i ugnen längre och brände den ... inte att rekommendera! Ibland glömmer man saker och ting både på spisen och i ugnen och man blir så trött på sej själv då, SUCK.)
Låt kakan svalna.
Koka ihop 1 dl mjölk
1 hg smör
4 tsk vaniljsocker i ett par minuter, låt svalna lite.
Dela sockerkakan i 2 delar och bred (eller rättare sagt: häll) fyllningen på varsin del och sätt ihop dem sen och fikastunden är räddad ; D
Kram Madde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar