torsdag 20 januari 2011

Moccarutor, Kärleksmums .... kärt barn har många namn !

Till dessa godingar tar du fram:
2 ägg
3 dl socker
150 gr smör
1 dl mjölk eller grädde
c:a 5 dl glutenfritt mjöl
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret, ha i mjölken eller grädden + kakaon (det löser sig bättre i varm vätska). Vispa äggen och sockret luftigt, häll i dom torra ingredienserna i en skål och blanda ordentligt. Ha i smörblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten , vispa ordentligt. Låt stå och svälla i c.a 5 minuter, vispa igen och kolla hur konsistensen är - ha i lite mer glutenfritt mjöl om det behövs.
Ta en form, 20x30 cm, lägg i bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 C i 25 -30 minuter. Låt kakan svalna. Gör under tiden glasyren:

50 gr smör
100 gr mörk choklad
2 msk  kallt kaffe
3 1/2 dl florsocker

Smält smöret, dra kastrullen åt sidan och ha i chokladen i småbitar. Rör tills den har löst sig. Ha i kaffet och florsockret och rör till en jämn massa. Bred på glasyren på kakan och garnera med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar. 
Hugg in ! Kramar Madde

Chocolate cake with coffee-frosting

For this lovely cake you´ll need :
2 eggs
260 grammes sugar
150 grammes butter
100 ml milk or cream
 approximately 330 grammes gluten free flour
1 tablespoon cacao powder
2 teaspoons of vanilla sugar
1, 5 teaspoon baking powder

Melt down the butter, add cacao powder and milk or cream. Whip eggs and sugar "airy". Blend all the dry ingredients together in a bowl. Put the butter-mix alternately with the dry mix into the egg-mix and whip. Let it be for about 5 minutes and then whip again and check the consistency if you need to take some more gluten free flour. Take a ovenproof dish (20x30 cm), grease it (with butter) and sprinkle it with gluten free flour so the cake is easy to take out from the form when it`s done.
Put it in the lower part of the oven, 175 C for about 25-30 minutes. Let the cake cool down. Meanwhile you can make the frosting, take...

50 grammes butter
100 grammes dark chocolate
2 tablespoons of cold coffee
215 grammes icing sugar

Melt down butter, turn the heat of and then lay down the chocolate and stir when it´s melting. Add coffee and icing sugar and stir until it´smooth. Spread it out and decorate with shredded coconut.
Delicate !!!
Hugs Madde xxx



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar