Glutenfria snurror |
200 g mjukt smör
110 g socker
2 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
2 msk marsansåspulver (Ekströms, den man rör kall)
1 ägg
85 gr havremjöl för glutenintoleranta (prova ris-eller majsmjöl om ni ej får äta havre)
400 g glutenfri mix/mjöl (tog Sempers) + ev. lite mer att rulla dem i
1 tsk hjorthornssalt
Garnering
smält smör
strösocker
Rör smör och socker smidigt, rör ner gräddfilen, vaniljsockret & marsanpulvret och sedan ägget.
Blanda havremjölet med hjorthornssaltet, vänd ner detta i smeten och arbeta samman.
Tillsätt mixen stötvis och blanda samman till en deg.
Ta upp degen på bakbord och dela den i 25 delar. Rulla dem till c.a 20 cm längd och forma till snurror eller vad du vill.
Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt, grädda mitt i ugn 200 C i c:a 12-15 minuter.
När dom har svalnat så smält lite smör och pensla på och doppa dem sedan i socker.
Eftermiddagsfikat är fixat :D
Kram Madde
Ser supergoda ut! Måste jag lägga in i min vill-testa-mapp!! :-)
SvaraRaderaJa, dom är väldans goda ! En vaniljsnurra med en kopp te och en god bok och eftermiddagen är räddad !
SvaraRaderaTrevlig helg !