lördag 12 mars 2011

Citronmuffins med mascarpone, Mascarpone-lemon muffins




Dessa blev helt underbara; lätt-tuggade och ej torra !
Till smeten tog jag....

3 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
2 dl mjölk
Skalet av 1 citron
250 g mascarpone, rumstempererad
6 dl glutenfritt mjöl/mix
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, vispa ner mjölk, smör, mascarpone & citron till en jämn smet.
Ha i mjöl och bakpulver och vispa ordentligt så allt blir blandat.
Häll smeten i muffinsformar, fyll dem inte helt utan till c:a 3/4 delar.  175 C i mitten av ugn c:a 20 - 25 minuter om du har "amerikanska" formar som jag tog. Om formarna du tar är mindre så går det fortare att grädda dem i ugnen.

These muffins are delicious !

3 eggs
180 g sugar
50 g melted butter
200 ml milk
zest of 1 lemon
250 g mascarpone cheese (room temperatured)
390 g glutenfree mix/flour
1 teaspoon of baking powder

Whip eggs and sugar, add the butter (nearly cold), milk, lemon zest & mascarpone and whip again. Mix glutenfree mix/flour and baking powder and then pour it down into the mixture, mix well.
Pour the mixture equaly into muffin papers. 175 C , in the middle of the oven for about 20 -25 minutes (if they are large, if you take smaller it bakes faster then).    
                                       
Med lite grädde på toppen och ett hallon så blev dom jättegulliga och naturligtvis - supersmarriga !
They became cute and, of course, super yummy with whipped cream and a raspberry on the top !
Trevlig lördag / Have a nice Saturday
Kramar / Hugs Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar