onsdag 16 mars 2011

Frasiga kardemumma skorpor


GLUTENFRITT     GLUTEN-FREE
 Smälter som smör i munnen. Frasiga och goa´ !

125 g smält smör
6,5 dl glutenfri mix
1 dl havremjöl (Carlshamns för glutenintoleranta)
1,5 dl socker
1,5 tsk baklpulver
1/2 tsk finstött kardemumma
2 ägg

råsocker

Smält smöret, låt svalna. Blanda alla torra ingredienserna väl och ha i smöret och äggen, blanda igen.
Forma till 3 längder, strö över råsocker ovanpå dem.  Grädda i mitten av ugnen i 175 C i c:a 20 minuter. Skär dom i bitar (c.a 1 cm) och låt dom ligga kvar på plåten, gör försiktigt mellanrum mellan dem. . Sätt tillbaka plåten i ugnen (som är  avstängd)  och låt dom torka där över natten.

Mmmmmmmmmmm.... så goda !!!  Smälter som smör i munnen : p
Kramar Madde


Cardamom Biscuits

125 g melted butter
380 g glutenfree mix/flour
60 g oat flour
140 g sugar
1,5 teaspoon of baking powder
1/2 teaspoon of cardamom which has been pounded fine in a mortar
2 eggs

raw suger on top of the dough before baking

Mix all dry ingredients, add the butter (nearly cold) and eggs, mix it well. Work the dough into 3 long-shaped lovely pieces. Put them on a baking plate (that has an oven paper), sprinkle raw sugar on the top and then bake in the middle of the oven. 175 C for about 20 minutes.
When they are done, cut them into approx. 1 cm chubby biscuits.  Still have them on the plate and make carefully some space round them. Put the biscuits into the oven again (shut off the oven ) and let them dry  there during the night.

Mmmmmmmmmmmmmmmm..... melts like butter in your mouth !!!

Hugs Madde

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt goda ut!
    Har aldrig testat att göra skorpor faktiskt. Måste kanske lägga till det på min villtesta-lista :)

    SvaraRadera
  2. Ja testa det nån gång. Dom är ruskigt lätta att göra !

    SvaraRadera