GLUTENFRITT GLUTEN-FREE |
125 g smält smör
6,5 dl glutenfri mix
1 dl havremjöl (Carlshamns för glutenintoleranta)
1,5 dl socker
1,5 tsk baklpulver
1/2 tsk finstött kardemumma
2 ägg
råsocker
Smält smöret, låt svalna. Blanda alla torra ingredienserna väl och ha i smöret och äggen, blanda igen.
Forma till 3 längder, strö över råsocker ovanpå dem. Grädda i mitten av ugnen i 175 C i c:a 20 minuter. Skär dom i bitar (c.a 1 cm) och låt dom ligga kvar på plåten, gör försiktigt mellanrum mellan dem. . Sätt tillbaka plåten i ugnen (som är avstängd) och låt dom torka där över natten.
Mmmmmmmmmmm.... så goda !!! Smälter som smör i munnen : p
Kramar Madde
Cardamom Biscuits
125 g melted butter
380 g glutenfree mix/flour
60 g oat flour
140 g sugar
1,5 teaspoon of baking powder
1/2 teaspoon of cardamom which has been pounded fine in a mortar
2 eggs
raw suger on top of the dough before baking
Mix all dry ingredients, add the butter (nearly cold) and eggs, mix it well. Work the dough into 3 long-shaped lovely pieces. Put them on a baking plate (that has an oven paper), sprinkle raw sugar on the top and then bake in the middle of the oven. 175 C for about 20 minutes.
When they are done, cut them into approx. 1 cm chubby biscuits. Still have them on the plate and make carefully some space round them. Put the biscuits into the oven again (shut off the oven ) and let them dry there during the night.
Mmmmmmmmmmmmmmmm..... melts like butter in your mouth !!!
Hugs Madde
Ser väldigt goda ut!
SvaraRaderaHar aldrig testat att göra skorpor faktiskt. Måste kanske lägga till det på min villtesta-lista :)
Ja testa det nån gång. Dom är ruskigt lätta att göra !
SvaraRadera